Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
pilav, üzlemeli

Üzlemeli Pilav

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Üzlemeli Pilav





Pilav için
2 su bardağı baldo pirinç
50 gr tereyağı
3 su bardağı su
Tuz

Üzeri için
1 su bardağı nohut
15 su bardağı kuru üzüm
125 gr orta yağlı koyun kıyması
1 su bardağı pekmez
Tuz

Üzlemeli pilav:
Nohudu 1 gece önceden suda bekletin Nohut üzerini geçecek kadar su ilave ederek nohutlar pişinceye kadar haşlayın Kıymayı tencereye alıp kavurun Yıkayıp ayıkladığınız üzümleri ilave edin Pekmezi ekleyip birkaç dakika kaynatıp ocaktan alın Pirinci bol suyla yıkayıp ılık tuzlu suda 20 dakika bekletin ve suyunu süzün Tereyağını tencerede eritin Pirinçleri ilave edip 5 dakika kavurun Su ve tuzu ekleyip tencerenin kapağını kapatarak suyunu çekinceye kadar pişirin 20 dakika demlendirin Pilavı servis tabağına alın Üzerine pekmezli nohutlu karışımı ilave edip sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.