Üzlemeli Pilav |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Üzlemeli Pilav![]() Pilav için 2 su bardağı baldo pirinç 50 gr tereyağı 3 su bardağı su Tuz Üzeri için 1 su bardağı nohut 1 5 su bardağı kuru üzüm125 gr orta yağlı koyun kıyması 1 su bardağı pekmez Tuz Üzlemeli pilav: Nohudu 1 gece önceden suda bekletin Nohut üzerini geçecek kadar su ilave ederek nohutlar pişinceye kadar haşlayın Kıymayı tencereye alıp kavurun Yıkayıp ayıkladığınız üzümleri ilave edin Pekmezi ekleyip birkaç dakika kaynatıp ocaktan alın Pirinci bol suyla yıkayıp ılık tuzlu suda 20 dakika bekletin ve suyunu süzün Tereyağını tencerede eritin Pirinçleri ilave edip 5 dakika kavurun Su ve tuzu ekleyip tencerenin kapağını kapatarak suyunu çekinceye kadar pişirin 20 dakika demlendirin Pilavı servis tabağına alın Üzerine pekmezli nohutlu karışımı ilave edip sıcak servis yapın
|
|
|
|