Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
acem, pilavı2

Acem Pilavı-2

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Acem Pilavı-2





1 su bardağı Jasmine pirinç
30 gr tereyağı
200 gr kuşbaşı dana eti
25 su bardağı su
2 havuç
Yarım çay bardağı kuş üzümü
Yarım çay bardağı dolmalık fıstık
Yarım çay kaşığı zencefil ve tarçın
Tuz

Acem pilavı:
Pirinci bol suyla yıkayın Ilık tuzlu suda 20 dakika bekletip suyunu süzün Tereyağını tencerede eritin Etleri ilave edip hafifçe kavurun 1 su bardağı suyu ekleyip kısık ateşte etleri iyice pişirin Pirinci 2 su bardağı suyla birlikte etlere ekleyin Jülyen doğranmış havuç, fıstık ve üzümü ilave edin Baharat ve tuzu ekleyin Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişirin 20 dakika demlendirin Sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.