Nohutlu Firik Pilavı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Nohutlu Firik Pilavı![]() 1 çay bardağı nohut 2 su bardağı firik 1 su bardağı köy tipi iri bulgur 1 soğan 50 gr tereyağı 1 yemek kaşığı biber salçası 6 su bardağı sıcak su Tuz Kırmızı pul biber Karabiber Nohutlu firik pilavı: Firik ve bulguru bol suyla yıkayıp suyunu süzün Nohudu 1 gece önceden suda bekletin Üzerine geçecek kadar su ilavesiyle birlikte tencereye alıp yumuşayana kadar haşlayın Firik ve bulugur bir kapta karıştırın Soğanı kıyıp tereyağında soteleyin Biber salçasını ilave edip 1-2 dakika kavurun Sıcak su, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte bulgur ve firik yumuşayana kadar pişirin 20 dakika demlendirin Üzerine kırmızı pul biber serpip sıcak olarak servis yapın
|
|
|
|