Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ciğer, pilavı

Ciğer Pilavı

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ciğer Pilavı





2 su bardağı pirinç
250 gr kuzu ciğeri
3 çorba kaşığı tereyağı
4 su bardağı su
Tuz

Ciğer pilavı:
Ciğeri yıkayın Bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ilave edin ve haşlayın Süzgece alıp soğuyuncaya kadar bekletin Soğuduktan sonra küçük küçük doğrayın

Pirinci yıkayıp süzün Tencereye alıp ciğer, tuz ve 4 su bardağı sıcak su ilave edin Pirinç suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirin Ocaktan alıp 6-7 dakika kadar demlenmeye bırakın
Tereyağını küçük bir tavada kızdırıp pilavın üzerine gezdirin Pirinçleri fazla ezmeden tahta kaşıkla harmanlayıp sıcak olarak servis yapın Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.