Vişneli Ve Yoğurtlu Jole |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Vişneli Ve Yoğurtlu Jole![]() 1 + 3/4 su bardağı dondurulmuş vişne 2 su bardağı vişne suyu 1 5 yemek kaşığı toz jelatin1 su bardağı az yağlı yoğurt Süslemek için Nane yaprakları Vişneli ve yoğurtlu jole: Kadehlere vişneleri paylaştırın İçi buz dolu bir kaseye kadehleri yan yatırın Vişne suyunun yarısını bir tencereye alın Kaynamaya yakın ocaktan alıp, üzerine 1 yemek kaşığı toz jelatin serpin Jelatin çözülene kadar karıştırın Vişne suyunun yarısını vişnelerin üzerine döküp, hafif donana kadar buz dolu kasede eğik olarak bekletin Kalan vişne suyunu ısıtın İçine jelatin ilave ederek eritin ve yoğurtla karıştırın Yoğurtlu karışımı vişnelerin üzerine aktarıp buzdolabına alın Donunca üzerlerini nane yapraklarıyla süsleyip servis yapın
|
|
|
|