Fırında Pırasa , Kabak Aşkı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fırında Pırasa , Kabak Aşkıisim tuhafmı geldi canlarım ![]() ama denemeden geçmeyin derim buda harika bir lezzet heleki vejeteryan olanlar için harkulade , ayrıca çokta sağlıklı bir yemek 2 türlüsü var içine et / kıyma da konulabilir etsiz sade de yapılabilir tamamen zevke bağlı Ayrıca miktarları artıraiblir yada azaltabilirsiniz![]() 2-3 kabak ( rendeleyin ) 3-4 pırasa ( ufak doğranmış olsun ) 2-3 soğan ( yemeklik doğrayın ) 1-2 kaşık sıvıyağ ( isteğe bağlı ) 2-3 domates ( küp yada ince doğranmış ) 1-2 kırmızı biber ve yeşil biber ( ince doğranmış ) 1-2 sarımsak 2-3 yemek kaşığı pirinç ( önceden ıslatın ) bir tatlı kaşığı tuz / tuz ot ( miktarı isteğe bağlı olabilir ) karabiber , pul biber ( isteğe bağlı ) Öncelikle soğanı ve eğer kullanacaksanız kıymayı veya eti birlikte kavurun ![]() sonra pırasayı ve kabağı ekleyin tencerenin ağzını kapatıp kendi buharında pişirin dikkat edin hiç su konmayacak yemeğimize kendi suyunda pişecek![]() renginden anlarsınız 10-15 dk pişince yumuşadığını göreceksiniz o zaman sırası ile domates , biberler , baharatlar , sarımsak , ve en son pirinci ekleyin tencerenin ağzını kapayın 15 -20 dk kadar pişirin ![]() Pişen yemeğinizi cam Fırın kabına koyun 15-20 dk kadar da fırında pişirin dilerseniz fırından çıkarmadan önce üzerine kaşar rendesi koyup eritip öyle alın fırından dilerseniz maydanoz yahut dereotu ile süsleyin yoğurt ile servis edin ![]() Afiyet Olsun
|
|
|
|