Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
içli, kahramanmaraş, köfte, usulü

İçli Köfte Kahramanmaraş Usulü

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İçli Köfte Kahramanmaraş Usulü




Bu eserimi ALACAKARANLIK kardeşime hitaben sunuyorum

Maraş Usulu İçli Köfte
Zorluk Derecesi :
Kaç Kişilik? : 6 Kişilik
Hazırlama Süresi : 50 dk
Pişirme Şekli : Tencere
Pişirme Süresi : 10 dk
Dinlenme Süresi : 0 dk
Toplam Süre : 60 dk
Malzeme Listesi
•500 Gram Bulgur (Köftelik) •250 Gram Kıyma (Köftelik, Yağsız) •Yarım Çay Bardağı İrmik •Yarım Su Bardağı Un İç Malzemesi
•Yarım Çay Kaşığı Pul Biber •Yarım Çay Kaşığı Karabiber •1 Çay Kaşığı Tuz •1,5 Su Bardağı Ceviz (Dövülmüş) •2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ •1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası •Yarım Demet Maydanoz •4 Adet Kuru Soğan (Orta Boy) •500 Gram Kıyma Maraş Usulu İçli Köfte Nasıl Yapılır?
1 İçini hazırlamak için, 500 gram kıymayı tavaya koyun ve suyu çekilene kadar ezerek karıştırın Suyu çekilmiş kıymanın üzerine ince kıyılmış soğan ve 2 yemek kaşığı sıvı yağı ilave edip iyice kavurun
2 Kavrulan kıymaya biber salçası, tuz, karabiber ve pul biberi ilave edip kavurmaya devam edin Kavrulduktan sonra ocaktan alıp içerisine ince kıyılmış maydanoz ve dövülmüş cevizi ilave edip iyice karıştırın ve arada karıştırark soğumaya bırakın
3 Köfte harcını hazırlamak için, derin yoğurma kabına, 250 gram yağsız kıyma, 500 gram ince bulgur, un ve irmiği koyup azar azar su ilavesi ile köfte harcı kıvamına gelinceye kadar yoğurun
4 Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlayın İşaret parmağı ve orta parmağınızla ortasına bastırarak ve çevirerek içlerini açıp harcı inceltin Arada elinizi soğuk suya batırabilirsiniz
5 Gereken inceliği elde ettikten sonra 2 tatlı kaşığı kıymalı harç ile içlerini doldurun ve sıkıca kapatın ve elinizi ıslatarak şekil verin
6 Derin ve geniş bir tencereye su koyup kaynatın Kaynayan suya bir miktar tuz ilave edip köfteleri, tencerenin dibinde olacak şekilde suya atın 10 dakika haşladıktan sonra (köfteler suyun yüzeyine çıkınca haşlanmış demektir) kevgir ile çıkartarak servis tabağına dizin ve servis yapın

Not:
Dilerseniz üzerine, derin bir kase içerisinde karıştıracağınız dövülmüş sarımsak, ince doğranmış maydanoz, bir miktar nar ekşisi, tuz, pul biber ve zeytinyağı ile hazırlanmış sosu gezdirerek de servis yapabilirsiniz
Afiyet Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.