Safranlı Pilavlı Hindi Butlar |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Safranlı Pilavlı Hindi Butlar![]() 2 hindi budu 15 taze patates 1 kahve fincanı sıvıyağ 2 tatlı kaşığı taze biberiye 15 dilim pastırma 2 soğan 1 5 su bardağı tavuk suyu1 tatlı kaşığı kekik 2 taze soğan Tuz karabiber Pilav için 2 su bardağı pirinç 3 su bardağı sıcak su 1 kahve fincanı zeytinyağı 1 çay kaşığı safran 1 havuç Safranlı pilavlı hindi butlar: Hindi butlarını yıkayın Sıvıyağ, tuz, karabiber ve biberiyeyi bir kasede karıştırın Karışımı butların üzerine eşit miktarda sürün Patateslerin kabuklarını soyup yıkayın ve kurulayın Pastırma dilimlerini patateslerin etrafına sararak kürdanla sabitleyin![]() Pastırmalı patatesleri bir tencereye alın 1 kahve fincanı su, tuz ve kekik ekleyin Çok kısık ateşte 30-35 dakika pişirin Taze soğanları temizleyip kıyın ve pastırmalı patatese ilave edin 5 dakika daha pişirin![]() Soğanları temizleyip küp şeklinde doğrayın Hindi butlarını geniş ve derin bir tencereye alın Yağsız olarak her iki yüzünü kızartın Soğanları ekleyip pembeleşinceye kadar soteleyin 1 su bardağı sıcak tavuk suyunu ekleyin ve orta ateşte yarım saat kadar pişirin Butları ocaktan alıp fırın tepsisine yerleştirin Kalan suyu ilave edin Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirip yarım su bardağı tavuk suyunu ilave edin 10 dakika daha pişirin![]() Pastırmalı patatesleri fırında pişmekte olan hindiye ilave edin ve 10 dakika daha pişirin ![]() Safranlı pilav için pirinci bir tutam tuz ve 1 çay kaşığı limon suyu ilave edilmiş suda yarım saat kadar bekletin Bol suylayıkayıp süzün Zeytinyağını tencerede ısıtıp rendelenmiş havucu ilave edin Kısık ateşte 5 dakika kadar kavurup pirinci ekleyin 5 dakika daha kavurun Üzerine safranla karıştırılmış sıcak su ilave edip orta ateşte bir taşım kaynatın Kısık ateşe alıp pirinçler suyunu çekinceye kadar pişirin Ocaktan alıp demlenmeye bırakın![]() Hindiyi servis tabağına aktarın Yanında havuçlu safranlı pilav ve pastırmalı patatesle birlikte sıcak servis yapın
|
|
|
|