![]() |
Erikli Şiş Kebap |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erikli Şiş Kebap![]() 400 gr malta eriği 4 patlıcan 1 çay bardağı zeytinyağı Köfte için 750 gr kıyma (dana ve kuzu eti karışımı) 3 dilim bayat ekmek içi 1 çay bardağı ılık su 4 diş ezilmiş sarımsak 2 soğan Tuz 1 tatlı kaşığı köfte baharı Domatesli sos için 4 domates 1 çorba kaşığı biber salçası 1 çay kaşığı tuz Erikli şiş kebap: Patlıcanların uç kısımlarını kesip 2 parmak eninde halka şeklinde dilimleyin ![]() ![]() ![]() Köfte için, ekmek içini ılık suda ıslatıp elinizle sıkarak ufalayın ![]() ![]() ![]() Ceviz iriliğinde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın ![]() ![]() ![]() Sos için, domatesleri soyup zar şeklinde doğrayın ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|