Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
avcı, kebabı, kestaneli

Kestaneli Avcı Kebabı

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kestaneli Avcı Kebabı





1 kg kuşbaşı kuzu eti 500 gr kestane 4 patates
3 havuç
2 kahve fincanı konserve bezelye
15 çorba kaşığı margarin
2 soğan, 2 domates
4 taze soğanın yeşil sapları
1 çorba kaşığı domates salçası
2 su bardağı sıcak su
1 çorba kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı kekik
Tuz, karabiber

Kestaneli avcı kebabı:
Patatesleri soyup dilimleyin Havuçları temizleyip küp küp doğrayın Kestaneleri haşlayıp soyun Soğanları soyup kıyın Taze soğan saplarını ince ince doğrayın Domatesleri küp küp doğrayın

Margarini tencerede eritip kuzu etini ilave edin Limon suyunu döküp kekik serpin Et, suyunu salıp çekinceye kadar kavurun Soğanı ekleyip pembeleşinceye kadar kavurmaya devam edin

Domatesi ekleyip karıştırın Sos kıvamını alıncaya kadar kavurun Patates, havuç ve 2 bardak sıcak suyu ilave edin Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 15 dakika pişirin

Kestane, bezelye ve taze soğanı ilave edin Tuz ve karabiber serpip 15 dakika daha pişirin, ateşten alın Kapağı kapalı olarak 5 dakika dinlendirdikten sonra sıcak servis yapın Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.