Meyve Pelteli Şeftali |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Meyve Pelteli Şeftali![]() 1 kg şeftali 300 gr dondurulmuş veya taze ahududu 15 kayısı 1 tatlı kaşığı nişasta 1 5 su bardağı tozşeker1 kahve fincanı su Süslemek için 4 çorba kaşığı çekilmiş antep fıstığı Meyve pelteli şeftali : Şeftalileri soyup ortadan ikiye kesin ve çekirdeklerini çıkarın 4 yarım şeftaliyi ayırıp kalanları elma gibi dilimleyin Yarım ve dilimlenmiş şeftalileri tencereye alıp 1 su bardağı şeker ve suyu ekleyin Şeftaliler hafif yumuşayana kadar pişirin Süzüp bir tabağa alın![]() Kayısıların çekirdeklerini çıkarıp doğrayın Ahududu ve kayısıları robotta püre halinde ezin Tavaya alıp şeker ve nişastayı ekleyin 3-4 dakika karıştırarak pişirin Mikserle soğuyana kadar çırpın![]() Dilimlenmiş şeftalilerin yarısını servis kadehlerine paylaştırın Üzerine kayısılı ahududu peltesini ilave edip yarım şeftali ve kalan dilimleri yerleştirin Buzdolabında 2 saat bekletin Fıstıkla süsleyip servis yapın
|
|
|
|