Tavuk Stir Fry |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuk Stir Fry![]() 4 tavuk göğüs eti 2 kırmızı biber 4 yemek kaşığı zeytinyağı 2 sarı biber 100 gr brokoli 1 çay bardağı kaju fıstık 3 taze soğan 1 tatlı kaşığı soya sosu 1 tatlı kaşığı mısır nişastası 3/4 su bardağı tavuk suyu Tuz Taze çekilmiş karabiber Tavuk stir fry: Özel günlerimize uygun yemek tarifleri arasında üst sıralarda bulunan yemeğimize başlayalım Tavuk etlerini kuşbaşı doğrayın ve tavada zeytinyağı ile yüksek ateşte 2 dakika soteleyin Biberlerin çekirdeklerini temizleyerek iri doğrayın ve tavuklara ekleyin Brokoliyi küçük parçalara ayırıp ekleyin Soğanları uzun verev şekilde kesip ilave edin Yüksek ateşte 5 dakika soteleyin![]() Bir kasede tavuk suyu, nişasta ve soya sosunu karıştırıp tavuğa ekleyin ve suyunu çekinceye kadar pişirmeye devam edin Kaju fıstıkları, tuz ve karabiberi ekleyip ateşten alın![]() Yemeği dilerseniz pilav üzerinde üzerine tekrar karabiber serpiştirerek sıcak servis yapın
|
|
|
|