Sıla Tarifi Zeytin Yagli Yaprak Sarmasi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sıla Tarifi Zeytin Yagli Yaprak SarmasiSILA Tarifi Zeytinyağlı Yaprak Sarma İçin Gerekli Malzemeler; * 500 gr asma yaprağı * 2 su bardağı dolmalık pirinç * 1 çay bardağı zeytinyağı *yarim cay bardagi sivi yag * 1 tane soğan *3- 4- adet domates *2 tane patates * yarim demet ten az maydonoz * 1-2 tane limon tuz, , nane SILA Tarifi Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi; Pirinci yıkayıp ılık suda ıslatalım ve 20 dakika bekletelim Süzüp durulayalım Derince bir kapa Domatesleri soyup kucuk kucuk kup seklinde dogranir, Soğanı soyup rendelenir taze nane varsa ve -maydanozlari yikiyip ufak ufak dograyip kiyalim -yikanmis suzulmus pirincide ilave edelim bu karisima yarim cay bardagi siviyagin ve zeytinyagini bir limonun suyunu ,kuru naneyi - tuzu ilave edelir karistirin TADINA bakin salata gibi tadi olsun bu karisimi 10 dk bekletinPatetesleri soyun kucuk parmaginizdan az kalinlikla Halka halka dograyin ve tencerenin icine yanyana yerlestirin Hazirladiginiz icle yapraklari sarin daire seklinde patates dosediginiz tencerenin icine yan yana yerlestirin Sarilip tencereye yerlestirilen yaprak sarmalarinin ustune tencerenin genisligi kadar duz bir tabak yerlestirin ustune kalan yarim cay bardagi zeytin yagini dokun ve 1 tane limonu suyunu ilave edin tuz ilave edin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ve 1 su bardagi su ilave edin tabak hizasinda gelicektir Tencereyi ocaka koyun ve tabagin ustune agirlik koyun 5-10 dk sonra kaynamaya basliyinca suyun tadina bakin limonu ve tuzunu kontrol edin ocagin atesini kisip tabagi ve agirligi kaldirin tencerenin kapagini kapayin kisik ateste 45 dk piser ve suyunu ceker (sayet suyu fazla ise tabagi yapraklarin ustune yerlestirin o suyu suzun ) Pistikten sonra Tencereyi ocagin ustunden alip 15 dk dinlendirin ve Tencereden buyuk Duz servis tabagini tencerenin agzina kapatin ve tencereyi cevirin zeytin yagli sarmalari kalip gibi cikar ve tencerenin dibindeki patatesleri tabagin cevresine yerlestiri soguyunca servise hazir olur Limon dilimleriyle süsleyip servis yapalım Afiyet olsunnot :Asma yapraklarini yikayin kaynar suda 3-4 dk kaynatip soguk suda durulayin suyunu suzdurun Davetlerimde olmazsa olmazimdir Deneyin |
|
|
|