![]() |
Sebzeli Enginar Dolması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sebzeli Enginar Dolması![]() Malzemeler ½ limonun suyu 4 enginar göbeği 1 küçük havuç 4 küçük brokoli çiçeği Yaklaşık 12 taze fasulye (ayıklanmış ve 2,5 cm boyunda kesilmiş) ¼ küçük kabak (kazınıp halkalar halinde ince doğranmış) Cevizli Sos 1 çorba kaşığı sirke (tercihen beyaz şarap sirkesi) 2 çorba kaşığı cevizyağı Bir tutam tuz Bir tutam beyaz biber 1 çorba kaşığı iri doğranmış ceviziçi Hazırlanışı Büyük bir tencereye 1 litre (yaklaşık 4 su bardağı) su koyup harlı ateşte bir taşım kaynatın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Harç olarak tarifte verilen sebzelerin yerine, hafif ateşte kızartılmış mantar, haşlanmış taze bezelye, dilimler halinde kesilip haşlanmış şalgam vb kullanabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|