Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
baharatlı, kızartma, tavuk

Baharatlı Tavuk Kızartma

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Baharatlı Tavuk Kızartma





300 gr tavuk göğüs eti
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı hardal
1 çay kaşığı biberiye
1 su bardağı ufalanmış bayat ekmek içi
1 çay kaşığı kekik
4-5 dal taze soğan sapı
2 yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
Tuz, karabiber


Baharatlı tavuk kızartma:
1 diş sarımsağı ezip hardal ve biberiye ile karıştırın Tavuk etini küçük parçalar halinde doğrayıp hardallı karışımı ekleyin Karıştırıp buzdolabında yarım saat dinlendirin

Taze soğan saplarını kıyıp bir kaseye alın Ekmek içi, kekik ve karabiber ilave ederek karıştırın Yumurtaları bir kasede tuz ilavesiyle çırpın Sıvıyağı tavada kızdırın

Hazırladığınız ekmekli karışımı düz bir tabağa yayın Etleri önce çırpılmış yumurtaya sonra ekmekli karışıma bulayın Kızgın yağa atıp hızlı ateşte kızartın Ateşi kısıp 5-6 dakika daha pişirin Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin Sıcak olarak servis yapın Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.