Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
enginar, hazinesi, içinde, sultan

Enginar İçinde Sultan Hazinesi

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Enginar İçinde Sultan Hazinesi





6 konserve enginar
5 arpacık soğan
200 gr tavuk göğüs eti
3 damla soya sosu
50 gr tereyağı
2 domates
2 sivribiber
1 çorba kaşığı soyulmuş badem
6 çorba kaşığı hazır beşamel sos
Yarım su bardağı süt
1 çay kaşığı karabiber
Tuz

Süslemek için
Birkaç taze soğan sapı (verev doğranmış)
Birkaç dal dereotu

Enginar içinde sultan hazinesi:
Tavuk etini küçük doğrayın Domatesleri soyup küp kesin Sivribiberleri temizleyip doğrayın Arpacık soğanları soyup ortadan ikiye kesin

Tereyağını tavada eritip soğanı pembeleştirin Domates, biber, tavuk eti ve tuzu ekleyip etler yumuşayıncaya kadar pişirin

Bademi ilave edip 2-3 dakika karıştırın Soya sosu ve karabiberi ekleyip pişirin
Enginarları fırın tepsisine çukur kısmı üste gelecek şekilde yerleştirin Üzerlerine tavuklu karışımı paylaştırıp 3 dakika önceden ısıtılmış fırında pişirin

Beşamel sosu süte ilave edip karıştırın ve bu karışımı tavuklu karışımın üzerine hafifçe gezdirin 180 dereceye ayarlı fırında beşamel kızarıncaya kadar pişirin Dereotu ve soğan saplarıyla süsleyip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.