Kızarmış Ekmekli Dondurma |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kızarmış Ekmekli Dondurma![]() 4 dilim tost ekmeği 400 gr kaymaklı dondurma 1 yumurta sarısı 1 yumurta 150 ml krema 5 çorba kaşığı pudraşeker 1 çay kaşığı vanilya Yarım çay kaşığı tarçın 1 çorba kaşığı süt Süslemek için Birkaç dilim taze meyve Birkaç nane yaprağı Kızarmış ekmekli dondurma: Ekmekleri çaprazlama ortadan ikiye kesip kabuklu kısımlarını bıçakla keserek alın Süt, yumurta, yumurta sarısı, krema, vanilya, tarçın ve şekeri bir kapta karıştırın![]() Ekmekleri yumurtalı karışıma bulayıp fırın tepsisine yerleştirin Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin Soğumaya bırakın![]() Ekmekleri servis tabağına yerleştirip üzerlerine dondurmayı paylaştırın Meyve dilimleri ve nane yapraklarıyle süsleyip servis yapın
|
|
|
|