Sebzeli Nohut Güveç |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sebzeli Nohut Güveç![]() 1 su bardağı nohut 2 patlıcan 3 salçalık kırmızıbiber 5 küçük patates 5 arpacık soğan 5 kestane 3 diş sarımsak 1 çay kaşığı yenibahar Sos için 1 çorba kaşığı zeytin ezmesi 1 çorba kaşığı biber salçası 2 domates 1 çay kaşığı pulbiber 3~4 tane karabiber 3 çorba kaşığı zeytinyağı Sebzeli nohut güveç: Nohutları bol suyla yıkayıp bir tencereye alın Üzerini iki misli geçecek kadar su ilave edin En az 6 saat suda bekletin Bol suyla yıkayıp süzün Bir tencereye alıp 10 dakika haşlayın Tekrar süzün![]() Patlıcanların kabuklarını soyup dilimleyin ve kararmamaları için tuzlu suda 10 dakika bekletin Süzüp kurulayın Arpacı k soğanları ve sarımsakları temizleyin Patateslerin kabuklarını soyun Domateslerin kabuklarını soyup rendeleyin Biberi temizleyip küp şeklinde doğrayın Kestanelerin kabuklarını soyup ikiye kesin![]() Sosu için, zeytin ezmesi, rendelenmiş domates, biber salçası, pulbiber, tane karabiber, yenibahar ve zeytinyağını bir kapta karıştırın ![]() Bir güvece sırasıyla nohut ve sebzleri yerleştirip sosunu dökün Üzerini geçecek kadar su ilave edin Kapağı kapalı önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 1 5 saat pişirin Sıcak servis yapın
|
|
|
|