Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
enginar, ezme

Enginar Ezme

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Enginar Ezme





4 ayıklanmış enginar
1 limon
15 çay bardağı zeytinyağı
2 dilim bayat ekmek
1 çay bardağı krema
1 çay kaşığı tatlı kırmızı pul biber
2 çay kaşığı tatlı kırmızı toz biber
Tuz

Enginar ezme:
Ayıklanmış çanak enginarları yarım limonla iyice ovup tencereye alın Enginarların üzerini geçmeyecek şekilde su ekleyin Zeytinyağının yarısını, tuzu ve yarım limonun suyunu ekleyin Orta ateşte tencere kapağı kapalı şekilde 20 dakika pişirin ve soğumaya bırakın Soğuyan enginarları çukur bir kaba alın üzerine kalan zeytinyağını gezdirip çatalla pürüzsüz hale gelinceye kadar ezin Ayrı bir kapta bayat ekmek içini kremayla ezin ve enginarlara ilave edip iyice karıştırın Kırmızı pul biber ve toz biberi ekleyip iyice karıştırın Servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.