Meksika Fasulyeli Patlıcan |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Meksika Fasulyeli Patlıcan![]() 2 patlıcan 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1 soğan 1 diş sarımsak 2 domates 100 ml su 1 yemek kaşığı salça 300 gr Meksika fasulyesi 3 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz 30 gr tereyağı 2 yemek kaşığı un 300 ml süt 40 gr rendelenmiş kaşar peyniri Meksika fasulyeli patlıcan: Fırını 180 dereceye ayarlayın Patlıcanları boyuna ortadan ikiye kesin ve kaşıkla içini oyarak çıkartın İçine fırçayla zeytinyağı sürüp 10 dakika fırında pişirin![]() Soğan ve sarımsağı küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında 3 dakika soteleyin Küp şeklinde doğranmış domatesleri, salçayı ve suyu ekleyip 3 dakika pişirin Fasulye ve maydanozu ilave edip karıştırın![]() Ayrı bir tencerede tereyağını eritin Un ilave edip rengi hafif değişinceye kadar kavurun Sürekli karıştırarak yavaş yavaş sütü ilave edin ve koyulaşıp kaynamaya başlayıncaya kadar pişirin![]() Fasulyeli karışımı patlıcanların içine doldurun Üzerlerine beşamel sos gezdirip rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin ve 190 dereceye ayarlanmış fırında 15 dakika pişirip sıcak servis yapın
|
|
|
|