Mandalinalı Jöle ... |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mandalinalı Jöle ...![]() Mandalinalı jöle çok pratik bir tarif çalışan hanımlar bu tarifi çok sevecek ![]() ![]() ![]() içindekiler •9 yaprak jelatin •1 paket vanilya •8 çekirdeksiz mandalina •3 portakal •1 limon •125 gr toz şeker •40 ml rom •100 gr krem şanti Süsleme İçin : •1 mandalina hazırlanışı •Jelatini soğuk suda yumuşatın ![]() •6 mandalinanın, portakalların ve limonun suyunu sıkın Süzgeçten geçirip sos tenceresine aktarın Isıtıp içine toz şekeri katın Jelatin yapraklarını ıslak bir şekilde meyve suyuna ilave edip eritin Rom ile tatlandırın![]() •Geriye kalan mandalinaları bir bıçakla soyun Beyaz kısımlarını ayıklayıp küçük küçük doğrayın 4 minik sufle kalıbını soğuk suyla çalkalayıp mandalinaları bunlara paylaştırın![]() •Hazırladığınız taze meyve suyunu üzerlerine dökün Kalıpları 4 saat buzdolabında bekletin![]() •Tabakları ters çevirip jöleleri çıkartın Krem şantiyi vanilyayla çırpıp jölelerin üzerine dökün Jöleyi mandalina dilimleri ile süsleyebilirsinizdır ![]()
|
|
|
|