Bezdirme |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
BezdirmeMalzeme Miktar Gram Yapılışı ![]() Malatya Çiğ köftelik Bulgur1 1/2 su bardağı 240 Bulgur 1 su bardağı sıcak su ile ıslatılarak kabartılır Soğan soyulur,yıkanır ve çok ince doğranır Bulgur,kıyma ve soğan karıştırılır,üzerine kimyon ,karabiber,kırmızıbiber,nane ve tuz ilave edilerek iyice yoğrulur Ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak avuç içi genişliğinde ve 1 santimetre kadar kalınlıkta yuvarlak köfteler yapılır Kızdırılmış yağda kızartılır,sıcak olarak servis yapılır![]() Su1 su bardağı 200 Soğan 2 büyük boy 200 Kıyma(yağsız)1 1/4 su bardağı 250 Kimyon1 tatlı kaşığı 2 Karabiber1 tatlı kaşığı 2 Kırmızıbiber1 tatlı kaşığı 2 Nane1 yemek kaşığı 1,5 Tuz1 tatlı kaşığı 6 NOT Sıvı Yağ 2 su bardağı 400 Tarif Yozgat yöresinden alınmıştır Arzuya göre fırında hafif kuru olabilir İstenirse köfte hamuruna 1 yumurtada da kırılabilir
|
|
|
|