Çorum Baklavası (Çorum) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çorum Baklavası (Çorum)Malzemeler Hamur için:
1 Tozşekeri suyla kaynatıp şerbeti hazırlayın ve soğumaya bırakın 2 Unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını açın Yumurta, süt, sıvıyağ, yoğurt ve bir tutam tuz ekleyip yoğurun Hamuru eşit büyüklükte 20 parçaya ayırıp yuvarlayarak 20 beze yapın Bezeleri hafif un serperek ince yufkalar halinde açın 3 Margarini eritip 1 çay bardağı kadarını ayırın Kalan margarini yufkaların üzerine sürüp ceviz içini serpiştirin Her bir yufkayı oklavaya sarıp iki ucundan ortaya doğru toplayarak büzün ve oklavadan çıkarın 3-4 cm’lik parçalar halinde kesip yağlanmış tepsiye aralıksız olarak dizin Ayırdığınız margarini kızdırıp sıcak olarak yufkaların üzerine gezdirin Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin 4 Tepsiyi fırından alıp üzerine soğuk şurubu gezdirerek dökün Şurubu çektikten sonra servis yapın
|
|
|
|