Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
afyon, bükme

Bükme (Afyon)

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bükme (Afyon)



Malzemeler
1 kg un
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı don yağı (iç yağ)
1 su bardağı yeşil mercimek veya patates
100 gr Haşhaş
1 baş soğan
Tuz, karabiber
Yapılışı:
Unu, tuzu ve ılık suyu katarak hamuru yoğururuz Hamuru yoğurduktan sonra sofra boyu açarız Onu yağ ve haşhaş ile yağlarız ve rulo şeklinde katlarız Katladıktan sonra tekrar lokma lokma keseriz O lokmaları da dikdörtgen şeklinde açarız Diğer tarafta haşladığımız mercimeği kaşıkla ezeriz İçine yağda kavurduğumuz soğanı ve tuzu, karabiberi de katıp hepsini karıştırırız Dikdörtgen şeklindeki hamura bu içten koyup katlarız Onu yağladığımız tepsiye dizeriz Tekrar üzerine yağ sürüp fırına göndeririz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.