Tavuk Nuggets |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuk Nuggets![]() 600 gr tavuk göğüs eti Yarım su bardağı süt Yarım limonun suyu 1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber 1 çay kaşığı toz şeker Tuz Karabiber 3 su bardağı mısır gevreği 1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı Hardal sos için Yarım su bardağı hardal 1 yemek kaşığı bal Tavuk nuggets: Sütü ısıtın Limon suyunu ekleyip karıştırın ve 20 dakika bekletin Tavuk etlerini küçük doğrayın ve limonlu süt karışımı ile karıştırın Üzerini örterek 30 dakika buzdolabında bekletin Fırını 180 dereceye ayarlayın Mısır gevreği, tuz, karabiber, toz şeker ve kırmızıbiberi mutfak robotunda toz haline gelinceye kadar çekin Tavuk etlerini karışıma bulayın Fırın tepsisini yağlayıp nuggetları dizin ve kızarıncaya kadar pişirin Hardal ve balı bir kasede karıştırın Nuggetları mayonez ve hardal sos ile birlikte servis yapın
|
|
|
|