Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dolması, kuru, patlıcanbiberkabak

Kuru Patlıcan-Biber-Kabak Dolması

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuru Patlıcan-Biber-Kabak Dolması



Kuru Patlıcan/Biber/Kabak/Dolması

Namaz, mü’min için bedendeki baş gibidir Müslümanlığın vazgeçilmez şartıdır Dinimizin direğidir namaz Başsız bir beden, ne zamandan beri ayakta durur oldu?Nasıl namaz kılmamak insanı azaba sürüklerse, namaz kılmak ta kişiyi kurtuluşa erdirecektir“O Gün kesinlikle kurtuluşa erecektir; günah kirlerinden arınan, Ve Rabb’inin ismini anıp namaz kılan!”(Mahmut Kısa, Kısa Açıklamalı Meal, A’la, 87/14-15)



Cahide ve jibek’in kuru dolması diye kaç kez aramışsınız Gelipte eli boş dönmeyin diye son yaptığım dolmanın tarifini paylaşayım dedim Resim akşama doğru çekildiği için pek iyi olmadı Bakalım Cahide Kuru dolmayı nasıl yaparmış

Malzemeler
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı bulgur
  • 250 gr yağlı kıyma varsa 50 gr kadar kuyruk yağı
  • 1 orta boy soğan
  • 3 diş sarmısak
  • 1 yemek kaşığı biber, bir yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı nar veya erik ekşisi, sumakta olur
  • 8-10 dal maydanoz,dereotu
  • 1 tatlı kaşığı kişniş,1 er çay kaşığı kimyon,yenibahar, karabiber varsa biraz reyhan
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı,tuz
  • Ayrıca patlıcan,biber,kabak kuruları Varsa 1 demet asma yaprağı
Yapılışı:
  • Pirinç ve bulguru yıkayın, eti ince doğranmış maydanoz, dereotu, sarmısak ve soğanı ekleyin
  • Diğer malzemeleride ekleyip iyice yoğurun İçi yumuşak olsun diri kalmasın istiyorsanız, 1 su bardağı kadar su ilave edin
  • Bir tencereye kuruları ve yaprağı alıp üzerine sıcak su ekleyin Hafif yumuşayana kadar haşlayın Ocaktan alınca suyunu süzüp üzerine soğuk su ekleyin ki, sıcaklığıyla erimesinler
  • Hazırladığınız içten dolmaların içini doldurun Çok doldurmayın, şişme payını hesaba katın Elinizle hafifçe yassıltınAğızlarını bastırın
  • Tencerenin dibine bir kaç yaprak serin Dolmaları karışık olarak yerleştirin
  • Yapraklarıda sarıp dizin
  • Ayrı bir tavaya yarım kaşık salça, 3-4 yemek kaşığı zeytinyağını eritip sos hazırlayın Biraz sulandırıp dolmaların üzerine dökün
  • Varsa dolma taşı veya ısıya dayanıklı düz bir tabağı dolmanın üzerine kapatınÜstten görünecek kadarsıcak su ekleyip pişmeye bırakın Kaynamaya başladıktan sonra 1 saat pişirmeniz yeterli
  • Şükrünüz bol olsun
  • cahideden alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.