Erikli Ve Cevizli Kuzu Eti |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Erikli Ve Cevizli Kuzu Eti![]() 8 kuzu incik (buttan) 700 gr erik kurusu 1 soğan 1 havuç 1 kereviz 1 pırasa 1 su bardağı su 2 5 yemek kaşığı salçaGarnitür için 15 patlıcan 700 ml süt 200 gr tereyağı 150 gr un Biberiye 200 gr ceviz içi Muskat Erikli ve cevizli kuzu eti: İncikleri geniş bir tencereye alın Soğan, havuç, kereviz ve pırasayı ekleyin Salça ve suyu ilave edip 2 5 saat kaynatın Soğuyunca kemiklerinden ayırın Ufak parçalara bölün![]() Tencerede kalan sos koyulaşıncaya kadar kaynatın Haşlanan etlere taze çekilmiş ceviz içi ilave edip kalıplara doldurun![]() Kuru erikleri suda haşlayın Çekirdeklerini çıkartıp çatalla ezerek püre haline getirin Spatulayla kalıplara yerleştirdiğiniz etlerin üzerine sürün![]() Patlıcanları fırın ızgarasında kızartın Çekirdeklerini ayıklayın ve kabuklarını soyun Bir tencerede tereyağını eritip yavaş yavaş unu sonra sütü ilave edip sürekli karıştırın Muskat, tuz ve karabiberle tatlandırın Servis tabağına yerleştirin Üzerine kuzu incikleri ilave edip servis yapın
|
|
|
|