Bisküvi Kremalı Tartöletler |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bisküvi Kremalı Tartöletler![]() 150 gr margarin 2 5 su bardağı un1 çay kaşığı kabartma tozu 1 çay bardağı tozşeker 2 yumurtanın sarısı Bisküvili krema için 1 su bardağı süt 3 çorba kaşığı un 1 çay bardağı tozşeker 1 paket vanilya 3 yumurta 1 paket kakaolu pötibör bisküvi Bisküvi kremalı tartöletler: Hamur için margarini oda ısısında yumuşatın Şeker ve yumurta sarılarını mikserle köpük köpük oluncaya kadar çırpın Hamur yoğurma kabına un ve kabartma tozunu eleyip harmanlayın Ortasını havuz gibi açıp şekerli yumurtalı karışımı ve margarini ilave edin Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun Üzerini nemli bir bezle örtüp 30 dakika dinlendirin![]() Krema için süt, un, şeker, vanilya ve yumurtaları sos tenceresinde çırpma teli ile çırpın Kısık ateşte sürekli karıştırarak koyumuhallebi kıvamında pişirin Ocaktan alıp soğumaya bırakın Bisküvileri mutfak robotunda un haline getirip kremalı karışıma ilave edin Sıkma torbasına aktarın![]() Önceden hazırladığınızz hamuru unlanmış zeminde merdane yardımıyla 3 mm kalınlığında açın Hamuru kenarları tırtıllıyuvarlak bir kalıpla hamur bitene kadar kesin Hafifçe yağlanmış tartölet kalıplarına elinizle bastırarak yerleştirin Öncedenısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin Ilınınca kalıptan çıkarıp soğumaya bırakın Bisküvili kremayı tartöletlerin içine paylaştırın Servis yapın
|
|
|
|