08-20-2007
|
|
yosun_26
|
Gökçek: Ha Gayret Biraz Daha Tasarruf...
Gökçek, 'Tasarruf sayesinde Ankara'ya verilen günlük su miktarı 600 bin metreküplere kadar düşecek ve kesintiye gerek kalmayacak' dedi
ANKARA Milliyet
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, vatandaşların su tasarrufu konusunda başarılı olduğunu ve tasarrufa devam edilmesi halinde kesinti yapılmayacağını belirtti Büyükşehir Belediyesi Basın Merkezi'nde dün basın toplantısı düzenleyen Gökçek,"Ankaralılara ha gayret diyorum Tasarruf sayesinde verilen günlük su miktarı 600 bin metreküplere kadar düşecek ve kesintiye gerek kalmayacak" dedi
Gökçek basın toplantısında, su tasarrufu yaptıkları için vatandaşlara teşekkür etti
Halktan özür diledi
"Aralığa kadar tasarruf yapmak zorundayız Aksi takdirde kesintileri tekrar gündeme getirmek zorunda kalabiliriz Ancak aralığa kadar suyu keseceğimizi sanmıyorum" diyen Gökçek, su kesintileri sırasında ana hatlarda meydana gelen boru patlamaları için de Ankaralılardan özür diledi Gökçek şunları kaydetti:
"Patlamaların akabinde Ankara'ya yeterince su vermeye çalıştık Üst üste ayın 11, 12, 13'ünde kuyuları da dahil edersek 930 bin metreküp su verdik Ayın 15'inden itibaren ise rakamlar düşmeye başladı 15'inde 700 bin, 16'sında 700 bin, 17-18'inde 670 bin metreküplere düştü Ankaralılara ha gayret diyorum Allah'ın izniyle, biraz daha gayret edersek bu rakamlar 600 binlere kadar düşecek ve Ankara'nın herhangi bir şekilde su kesintisine ihtiyacı kalmayacak Tasarrufu bu patlaklardan önce yapsaydık, zaten herhangi bir şekilde kesintiye gerek kalmazdı "
Ek arıtma tesisi
31 Aralık'a kadar Kesikköprü Barajı'ndan su getirme çalışmalarının tamamlanacağını bildiren Gökçek, Kızılırmak suyunun ağır metal içerdiği yönündeki iddiaların anımsatılması üzerine şöyle konuştu:
"Ajitasyon yapılıyor Önce kadrolu eylemcilerin beyinlerindeki ağır metalleri arıtmak lazım Ondan sonra sorun daha kolay çözülür Arıtma konusundaki gelişmiş teknolojiyi takibe aldık 15-20 gün sonra gelecek arıtma tesislerinin denemelerini yapacağız Bu denemelerden sonra Kesikköprü Barajı'ndan gelen suyun üst düzeyde arıtılması için ayrıca arıtma tesisi kuracağız "
'Neden kestim diye çok hayıflandım  '
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek basın toplantısında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın su kesintileriyle ilgili açıklamasının hatırlatılması üzerine, şunları söyledi:
"Sayın Başbakan neden suyu kestiğimi sordu 'Tasarruf için kesmek zorundayız, aksi takdirde beş ay sonra susuz kalırız' dedim Ancak patlamalar beni çok rencide etti Bir noktada çok büyük üzüntü oldu Allah korusun bir ölüm olsa kendimi hiç affedemezdim Bundan dolayı 'neden kestim diye kendi kendime hayıflandığımı' söyledim Sayın Başbakan'ın söylediği bu "
|
|
|