Fırında Köfteli Kereviz |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fırında Köfteli Kereviz![]() 4 kereviz 4 domates 500 gr kıyma 2 soğan 2 dilim bayat ekmek 2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz 1 çorba kaşığı domates salçası 1 su bardağı sıcak su 3 sivri biber 1 kahve fincanı sıvı yağ Tuz kimyon Fırında köfteli kereviz: Kerevizleri soyup 1-2 cm kalınlığında enine dilimleyin Kararmaması için limonlu suda bekletin Domatesleri kerevizlerle aynı kalınlıkta dilimleyin Sivri biberleri 2 veya 3 parçaya bölün Köfte için, bayat ekmekleri ıslatıp ufalayın Soğanları soyup rendeleyin Ekmek, soğan, maydanoz, tuz ve kimyonu kıymaya ekleyip yoğurun Ceviz iriliğinde parçalar koparın Elinizde yuvarlayarak yassılaştırıp teflon tavada hafif kızartın![]() Süzülmüş kereviz dilimlerini fırın kabına yanyana dizin Üzerlerine birer köfte yerleştirin Domates dilimlerini ilave edip biberle süsleyin Salça, sıcak su ve sıvı yağı bir kasede karıştırıp fırın kabının kenarından ilave edin Alüminyum folyoyla kapatıp 170 dereceye ayarlı fırında 15- 20 dakika pişirin Folyoyu çıkarıp 7-8 dakika daha pişirin Sıcak servis yapın
|
|
|
|