Tepside Pirzola |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tepside Pirzola![]() 1 kg pirzola 15 adet arpacık soğan 2 adet domates 1 çorba kaşığı salça 2 bardak su 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı kekik Yarım çay kaşığı kimyon Yarım tatlı kaşığı tuz Yapılışı: Öncelikle pirzolaları tepsiye diziyoruz ve yağ koymadan kendi yağında pişiriyoruz Pişirdikten sonra pirzolaları başka bir tepsi alıp bekletiyoruz Bu sırada tencerenin içine 2 çay kaşığı zeytinyağı döküyoruz, üstüne arpacık soğanlarımı yerleştiriyoruz Arpacık soğanlarının hafif karıştırıyoruz Sonrasında doamteslerle birlikte domates salçasını bir kapa yerleştiripi, karıştırıyoruz Sonra bu domates karışımını tencerenin içine ilave ediyoruz İlave ettikten sonra üzerine tuz ve kekiğimizi ilave ediyoruz İlave ettikten sonra pirzolalarımızı yeniden tencerenin içine yerleştirerek, üzerine su ekleyerek, pişiriyoruz
|
|
|
|