Fırında Pirzola |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fırında Pirzola![]() 7 kalem bütün dana pirzola 1 çay bardağı hardal 1 tatlı kaşığı biberiye 1 tatlı kaşığı tuz 2 soğan 1 tatlı kaşığı karabiber Fırında pirzola: Pirzolayı buzdolabından çıkarın Her tarafını tuz ile tatlandırın![]() İyice kızdırılmış teflon tavada pirzolayı 10 dakika kızartıp ocaktan alın Pirzolanın her tarafına bolca hardal sürün Üzerine ufalanmış taze biberiye ve taze çekilmiş karabiber serpiştirin![]() Soğanları halka dilimleyin Yağlı kağıt serili fırın tepsine soğan halkalarını yerleştirin Pirzolaları üzerine alın 130 dereceye ayarlı fırında 1 5 saat pişirin Fırından çıkarıp sıcak servis yapın![]() Not: Pirzolayı kızartacağınız teflon tavanın çok sıcak olmasına özen gösterin Böylelikle etin yüzeyi pişip, suyu içinde kalır
|
|
|
|