Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
güveçte, türlü

Güveçte Türlü

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Güveçte Türlü





500 gr kuşbaşı kuzu eti
3 soğan
2 patlıcan
500 gr taze fasulye
3 kabak
3 domates
3 patates
4~5 sivribiber
50 gr margarin
2 çay kaşığı toz kırmızıbiber
1 çorba kaşığı biber salçası
Tuz
6 tane karabiber

Güveçte türlü:
Soğanları temizleyip küp şeklinde doğrayın Taze fasulyelerin kılçıklarını temizleyip doğrayın Patlıcanları soyup küp şeklinde doğrayın, kararmamaları için tuzlu suda 10 dakika bekletin Biberleri temizleyip doğrayın
Kabakları, patatesleri ve domatesleri soyup küp şeklinde doğrayın

Derin bir güvecin tabanını 1 tatlı kaşığı sıvıyağla yağlayın ve etleri yayın Üzerlerine sırasıyla patates, fasulye, patlıcan, biber, kabak, soğan ve domatesleri ilave edin

Ayrı bir tavada margarini eritip biber salçası ve toz kırmızıbiberi kavurun Sebzelerinüzerine gezdirerek dökün Tuz ve karabiberle tatlandırın Güvecin kapağı kapalı olacak şekilde fırına yerleştirin Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında 2 saat pişirin Fırından alıp dinlenmeye bırakın Servis tabağına alıp sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.