Portakal Soslu Ve Fıstıklı Lorlu Dana Karpaçyo |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Portakal Soslu Ve Fıstıklı Lorlu Dana Karpaçyo![]() Karpaçyo için 600 gr dana bonfile ¼ demet taze fesleğen ¼ demet taze kekik 1 diş sarımsak Tuz Tane karabiber 10 ml zeytinyağı Portakal sosu için 50 ml taze sıkılmış portakal suyu 5 gr rendelenmiş japon turbu 5 ml krema Mantı için 20 gr lor peyniri 10 gr antep fıstığı 5 gr ceviz 3 yaprak taze fesleğen Parmesan peyniri Portakal soslu ve fıstıklı lorlu dana karpaçyo: Dana bonfilenin sinirlerini temizleyin Ayrı bir yerde fesleğen, kekik ve sarımsağı ince kıyın Bonfileyi önce tuzla ve taze çekilmiş karabiber ile tatlandırın üzerine zeytinyağı sürüp ince kıyılmış baharatların bonfilenin üzerine yapışmasını sağlayın İyice ısıtılmış ızgarada bonfilenin her tarafını hızlıca kızartıp soğumaya bırakın Soğuduktan sonra tam bir halka şekline gelinceye kadar alüminyum folyoya sıkıca sarın ve dondurucuya alın Portakal suyunu sos tenceresinde ısıtın Rendelenmiş japon turplarını ilave edip kısık ateşte kaynamaya bırakın Turplar iyice eriyip portakal suyu yarı yarıya azaldıktan sonra ezerek püre haline getirin ve soğumaya bırakın Kremayı ilave edip karıştırın Fıstık, ceviz ve fesleğeni ince doğrayıp lor peyniriyle karıştırın Donmuş bonfileyi dolaptan çıkarıp çok ince dilimleyin çözülmeden lorlu harçtan paylaştırıp uç kısımlarını büzün Her dilimde aynı işlemi yapın Sosu servis tabağına alın Mantıları sosun üzerine yerleştirin Parmesan peyniri ile servis yapın
|
|
|
|