![]() |
Kuşkonmazlı Buğdaylı Kuzu |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuşkonmazlı Buğdaylı KuzuKuşkonmazlı Buğdaylı Kuzu ![]() Malzemeler: Yarım su bardağı aşurelik buğday 500 gram kuşbaşı kuzu Eti 8 adet taze kuşkonmaz 4 yemek kaşığı riviera zeytinyağı 1 adet kuru soğan 1 adet havuç 1 su bardağı haşlanmış bezelye 1 adet kırmızı biber 1 adet sarı biber 2 adet yeşil sivri biber 1 yemek kaşığı biber salçası 1 su bardağı sıcak su Tuz, karabiber Hazırlanışı: 4 Kişilik Buğdayı bir gece önceden bir taşım kaynatıp ertesi gün suyunu süzün ![]() Yeniden su ekleyip yumuşayana kadar haşlayın ![]() Kuşkonmazları temizledikten sonra ister buharda ister suda haşlayın ![]() Tencereye kuzu etlerini koyup saldıkları suyu çekene kadar pişirin ![]() Üzerlerine yemeklik doğranmış soğanı ekleyip rengi değişene kadar kavurun ![]() Biber salçasını, dilimlenmiş havuç, haşlanmış bezelye ve doğranmış renkli biberleri ekleyip bir iki kere karıştırın ![]() 1 cm uzunluğunda doğradığınız haşlanmış kuşkonmazları da ilave edin ![]() Haşlanmış buğdayla beraber sıcak suyu ekleyin ![]() Tuzunu ve karabiberini de ilave ettikten sonra sebzeler ve etler yumuşayıncaya kadar pişirin ![]() Suyu azalırsa sıcak su ilavesi yapın ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|