Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
buğdaylı, kuzu, kuşkonmazlı

Kuşkonmazlı Buğdaylı Kuzu

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuşkonmazlı Buğdaylı Kuzu



Kuşkonmazlı Buğdaylı Kuzu



Malzemeler:

Yarım su bardağı aşurelik buğday
500 gram kuşbaşı kuzu Eti
8 adet taze kuşkonmaz
4 yemek kaşığı riviera zeytinyağı
1 adet kuru soğan
1 adet havuç
1 su bardağı haşlanmış bezelye
1 adet kırmızı biber
1 adet sarı biber
2 adet yeşil sivri biber
1 yemek kaşığı biber salçası
1 su bardağı sıcak su
Tuz, karabiber

Hazırlanışı: 4 Kişilik

Buğdayı bir gece önceden bir taşım kaynatıp ertesi gün suyunu süzün
Yeniden su ekleyip yumuşayana kadar haşlayın

Kuşkonmazları temizledikten sonra ister buharda ister suda haşlayın
Tencereye kuzu etlerini koyup saldıkları suyu çekene kadar pişirin
Üzerlerine yemeklik doğranmış soğanı ekleyip rengi değişene kadar kavurun
Biber salçasını, dilimlenmiş havuç, haşlanmış bezelye ve doğranmış renkli biberleri ekleyip bir iki kere karıştırın

1 cm uzunluğunda doğradığınız haşlanmış kuşkonmazları da ilave edin
Haşlanmış buğdayla beraber sıcak suyu ekleyin

Tuzunu ve karabiberini de ilave ettikten sonra sebzeler ve etler yumuşayıncaya kadar pişirin
Suyu azalırsa sıcak su ilavesi yapın
alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.