Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kayısılı, köy, pilici, tarçınlı

Tarçınlı Ve Kayısılı Köy Pilici

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tarçınlı Ve Kayısılı Köy Pilici





1 kemiksiz piliç but
1 çorba kaşığı tereyağı
5-6 kuru kayısı
2 çubuk tarçın
1 su bardağı tavuk suyu
1 kadeh beyaz şarap
Tuz, taze çekilmiş karabiber

Tarçınlı ve kayısılı köy pilici:
Az miktarda tereyağını bakır tavada eritin Tavuk budunu ilave edip çevirerek 5-6 dakika kızartın Tuz ve karabiberi ekleyip budu tavadan alın

Tavadaki yağı süzerek bir kaba aktarıp daha sonra kullanmak üzere ayırın Kayısı ve tarçınları aynı tavaya alıp hafif ateşte 2-3 dakika kızartın Tavuk budunu, ayırdığınız yağı, tavuk suyunu ve şarabı ekleyin Kısık ateşte suyunu çekip sosu koyulaşıncaya kadar pişirin Servis tabağına alıp sıcak servis yapınAfiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.