![]() |
Tavuk Etli Enginar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tavuk Etli Enginar![]() 4 enginar Yarım limonun suyu 2 tavuk göğüs eti 1 soğan 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yeşil biber 1 domates 1 tatlı kaşığı salça Tuz Karabiber 50 gr rendelenmiş kaşar peyniri 500 gr ıspanak 2 havuç 3 yemek kaşığı zeytinyağı (ekstra) Beşamel sos için 1 su bardağı süt 2 yemek kaşığı un 20 gr tereyağı Tuz Karabiber Süslemek için Kıvırcık maydanoz Tavuk etli enginar: Enginarları limonlu suda haşlayıp soğumaya bırakın ![]() ![]() ![]() ![]() Domatesin kabuğunu soyup doğrayın ve tencereye aktarın ![]() ![]() ![]() Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve enginarları dizin ![]() ![]() Ispanakları haşlayıp zeytinyağında soteleyin ![]() ![]() Tereyağını eritip un ekleyin ve rengi sararıncaya kadar kavurun ![]() ![]() ![]() ![]() Servis tabağına önce havuçlardan yerleştirin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|