Portakallı Tavuk |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Portakallı Tavuk![]() 4 parça tavuk göğüs eti 2 yemek kaşığı susam 1 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu Kırmızı tozbiber 2 tatlı kaşığı ayçiçeği yağı 20 gr tereyağı 1 su bardağı tavuk suyu 1 5 çay bardağı portakal suyuYarım çay bardağı krema Tuz Karabiber Garnitür için 2 kırmızıbiber 2 sarı biber 2 havuç 1 çay bardağı kıyılmış maydanoz 2 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz Portakallı tavuk: Susam, rendelenmiş portakal kabuğu, tuz ve tozbiberi mutfak robotunda çekin Tavukları et döveceği ile inceltip üzerine tuz ve karabiber serpiştirin![]() Ayçiçeği yağı ve tereyağını tavada ısıtın Tavuk etlerini dizip 5-6 dakika pişirip tavadan alın Susamlı karışımını tavuk suyu ile birlikte tavaya ekleyin Kaynamaya başlayınca portakal suyunu ve kremayı ilave edip 1-2 dakika daha pişirin Tavuk etlerini sosa bulayın![]() Havucu yuvarlak doğrayın ve haşlayın Biberlerin çekirdeklerini temizleyip şeritler halinde doğrayın Zeytinyağında soteleyin Tuz ekleyin İnce kıyılmış maydanozları ilave edip karıştırın Hepsini birlikte sıcak servis yapın
|
|
|
|