![]() |
Sebze Kulesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sebze KulesiHer bir katında ayrı lezzetler sunan sebze kulesi tarifi İsterseniz tek başına isterseniz et yemeklerinin yanında garnitür olarak ikram edebilirsiniz ![]() ![]() Malzemeler, Nohut Püresi için, 1 su bardağı nohut 1 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı zeytinyağı 2 yemek kaşığı krema Damak tadınıza göre tuz, karabiber Ispanak Püresi için, Yarım kilo ıspanak 1 adet küçük boy soğan 1 tatlı kaşığı zeytinyağı Damak tadınıza göre tuz Ara Katları için, 3 adet orta boy domates 250 gram hellim peyniri 3 yemek kaşığı tereyağı Hazırlanışı, Nohut püresini hazırlamak için 1 gece önceden suda bekletilmiş nohutları haşlayıp süzün ![]() Haşlanan nohutları mutfak robotuna alıp püre haline gelene kadar çekin ![]() Tavaya nohut püresini alıp; krema, sarımsak, zeytinyağı, tuz ve karabiberle 5 dakika kavurun ![]() Ispanak püresini hazırlamak için ıspanakları bol suyla yıkayıp süzün ![]() Orta kalınlıkta doğrayın ![]() Soğanın kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın ![]() Tavaya zeytinyağını alıp kızdırın, üzerine soğanı ekleyip rengi değişinceye kadar kavurun ![]() Ispanakları ilave edip suyunu çekene kadar pişirin ![]() Tuzunu ilave edip karıştırın ve ocaktan indirin ![]() Domatesleri ve hellim peynirini orta kalınlıkta dilimleyin ![]() Tavaya tereyağını alıp kızdırın ![]() Önce peynirleri sonra domatesleri tereyağında önlü arkalı kızartın ![]() Servis tabağına sırasıyla; nohut püresi, domates, peynir, ıspanak püresini alın ![]() Şeklini sabitlemek için birkaç yerden kürdan batırın ![]() Servis yapmadan önce kürdanları çıkarın ![]() İsterseniz sıcak isterseniz soğuk olarak servis yapabilirsiniz ![]() Afiyet olsun ![]() |
![]() |
![]() |
|