Kök Kavurma |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kök Kavurma![]() Malzemeler: 2 kg ıspanak kökü 1 yemek kaşığı zeytinyağı 4 baş kuru soğan 5-6 adet kurutulmuş acı kırmızı biber (yoksa taze de olur) 5 diş sarımsak 1 çay bardağı pilavlık bulgur 1,5 çay bardağı sıcak su tuz karabiber Hazırlanması: Ispanak köklerini ayıklayıp sularını birkaç kez değiştirerek yıkayın ![]() İrice kıyılmış soğanı ve ikiye bölünmüş biberleri bir tavada zeytinyağı ile kavurun ![]() Ispanak köklerni ilave edin ve hiç su koymadan kendi suyu ile kavurmaya devam edin ![]() Suyunu salan ıspanaklara yıkanıp büyükçe doğranmış sarımsakları ve tuzu ekleyip biraz daha karıştırın ![]() En son bulguru ve suyu ekleyip, bulgurlar suyu çekene kadar pişirin servis tabağına ıspanakları alın (tavayı silkeleyerek) üzerine karabiber serpip servis yapın![]() ![]() Afiyet olsun ![]()
|
|
|
|