Havuçlu Risotto |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Havuçlu Risotto![]() Malzemeler 3 çorba kaşığı tuzsuz tereyağı 1 soğan (ince doğranmış) 4 su bardağı tuzsuz tavuk suyu 300 gr havuç (soyulup ince doğranmış) 350 gr pirinç Bir tutam taze çekilmiş karabiber 12 çorba kaşığı taze çekilmiş parmesan peyniri rendesi Hazırlanışı Kalın dipli büyük bir tavaya tereyağından 2 çorba kaığı koyup tavayı ateşe oturtun Yağ eriyince soğanları ekleyip saydamlaşıncaya kadar 4-5 dakika pişirin Bu arada tavuk suyunu bir tencereye oturtup bir taşım kaynattıktan sonra tencerenin altını kapatıp ocakta bırakın Tavadaki soğanlara havuçları katıp yaklaşık 5 dakika hafifçe kızartın Tenceredeki sıcak tavuk suyundan pirinçlerin üstüne bir kepçe döküp sürekli karıştırarak pirinç suyun çoğunu çekene kadar pişirin Bu biçimde, çektikçe her defasında bir kepçe sıcak tavuk suyu ekleyip , sürekli karıştırarak pirinç lapalaşmadan sulu, ama hafif diri kalıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirmeye devam edin![]() Tencereyi ateşten alıp, kalan 1 çorba kaşığı tereyağı, parmesan peyniri rendesi ve karabiberi ekleyerek karıştırın Sonra tencerenin kapağını sıkıca kapatıp bir kenarda 5 dakika dinlenmeye bırakın Tencerenin kapağını açıp risottoyu bir kez daha karıştırdıktan sonra servis yapın![]() Not: Servisten hemen önce bir demet taze kişnişin yaprakları eklenebilir
|
|
|
|