Kuşkonmaz Tempura |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kuşkonmaz Tempura![]() 50 gr un 1 tatlı kaşığı mısır unu 100 ml soda 500 gr kuşkonmaz Tuz Kızartmak için Ayçiceği yağı Dip sos için 1 salçalık biber 2 yemek kaşığı sirke 1 diş rendelenmiş sarımsak 1 tatlı kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı rendelenmiş taze zencefil 2 tatlı kıyılmış taze kişniş Kuşkonmaz tempura: Sos için, kırmızı biberi çok küçük doğrayıp diğer malzemelere ilave edip karıştırın ![]() Kuşkonmazları kaynayan suya atıp yumuşayıncaya kadar pişirin ve soğumaya bırakın Un, mısır unu, tuz ve sodayı bir kasede çırpın Yağı tavada kızdırın Kuşkonmazları önce una, sonra hamur karışımına bulayıp kızgın yağda kızartın Sıcak ya da ılık servis yapın
|
|
|
|