|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
ahdettim, başıma, kalsam, mücadeleye, tek |
![]() |
Tek Başıma Kalsam da Mücadeleye Ahdettim !... |
![]() |
![]() |
#1 |
TEMUR38
|
![]() Tek Başıma Kalsam da Mücadeleye Ahdettim !...Günlerden birgün İtalyan büyükelçisi Ata ile görüşmek ister ve huzura davet edilir ![]() sonra büyükelçi: '' Ekselans dün Roma ile yaptığım bir görüşmede hükümetimizin Hatay'ı almak istediği kararını size iletmem söylendi ![]() ![]() Odada bir an sessizlik olur ![]() iki dakika odadakiler ile başbaşa bırakır ![]() üzerinde mareşal üniforması ve belinde tabancası vardır ![]() gider, manyetolu telefondan Mareşal Fevzi Çakmak'ın bağlanmasını ister ve Çakmak'a:'' Paşa İtalyan dostlarımız Hatay'a gelmek istiyorlar hazır mıyız?'' der ![]() ![]() yanıtlar ![]() isterlerse Hatay'ı gelip alabilirler ![]() Tek başıma kalsam da mücadeleye ahdettim ! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Düşman adım adım her tarafı işgal ederek Ankara'ya kadar gelecek olursa, ben bir elime silâhımı, bir elime de Türk bayrağını alıp Elma Dağı'na çıkacağım ![]() Burada tek başıma son kurşunuma kadar düşmanla çarpışacağım ![]() Sonra da bu mukaddes bayrağı göğsüme sarıp şehit olacağım ![]() Bu bayrak kanımı sindire sindire emerken, ben de milletim uğruna hayata veda edeceğim ![]() Huzurunuzda buna and içiyorum ![]() Mustafa Kemal Atatürk
İLLEDE BÜŞŞŞRAAAA :)) :43:43BLACKROSE <3
|
![]() |
![]() |
|