|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
çok, pilotlarımız, temas, ufolarla, yakın, şaşıracaksınız |
![]() |
Pilotlarımız Ufolarla Yakın Temas Çok Şaşıracaksınız |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pilotlarımız Ufolarla Yakın Temas Çok ŞaşıracaksınızPilotlarımız Ufolarla Yakın Temas Çok Şaşıracaksınız İt Dalaşı(Ufo) Havada Kapışma:Dikili ilçesi Çandarlı beldesinde körfez üzerinde eğitim uçuşu yapan pilot yüzbaşı ve teğmen öğrencisinin bulunduğu 2 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Olay Nasıl Gerçekleşti:5 Ağustos 2001 öğle saatleri Çandarlı hava sahasında yaşanan ve Türk Hava Kuvvetleri tarihinde, ilk defa deşifre olan olay şöyle gelişti ![]() ![]() ![]() ![]() Üsteğmen Dinçer, uçağın dümenini, karşısında duran UFO’ya doğru kırdı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pilotun Üs le konusması: T-37 Uçağı; Mevkii Çandarlı açıkları, sıradışı bir durumla karşı karşıyayız! Harekat Merkezi; Sorun nedir? T-37 Uçağı; 12 istikametinde huni ile disk arası, piramite benzer, aşırı parlak, ayaklı ve süratli uçan bir cisim var ![]() Harekat Merkezi; Devam edin, konumu nedir? T-37 pilotu; Bana baş kısımdan hızla yaklaşıyor ![]() ![]() ![]() ![]() Harekat Merkezi; Sizin uçağınızda yüksek hareketlilik tespit ediyoruz ancak ikinci bir cisim saptanamıyor ![]() T-37 pilotu: Lövyeyi cisme doğru kırıyoruz ![]() Harekat Merkezi;Sizin dışınızda ikinci bir cisim tespit edemiyoruz ![]() T-37 Pilotu: Cisim üzerimize doğru geliyor ![]() Harekat Merkezi;Radar tespiti negatif ![]() T-37 Pilotu; Cisim kanatlara yaklaşıyor ![]() ![]() ![]() Harekat Merkezi; Tekrar ediyorum ![]() ![]() T-37 Pilotu: Cisim şimdi önümüzde bu resmen bizimle hava muharebesi yapıyor ![]() Harekat Merkezi; Devam edin, şimdi cismi görebiliyoruz ![]() ![]() ![]() T-37: Cisim aniden olağanüstü bir hızla kayboldu ![]() SAVAŞ PİLOTLARI; “UFO’YU GÖRDÜK!” Çiğli Hava Üssünden kalkan T-37 tipi eğitim uçağında bulunan diğer pilot yüzbaşı, daha sonra olayı tüm ayrıntıları ile üsse rapor etti ![]() ![]() ![]() Bu olağanüstü olayda, Pilot yüzbaşı ve öğrencisi, Çandarlı körfezi üzerinde UFO ile burun buruna geldi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pilotların ifadelerinde, piramit şeklinde UFO’nun boyutunun T-37 uçağının yarısı kadar, yaklaşık 5 metre olduğunu söylediler ![]() ![]() ![]() Hava kuvetleri komutanlığından üst düzey bir görevli konuya ilişkin “Uçuş yapılmadan önce kordinatlar ilgili yerler bildirilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sıkı inceleme: Üste pilot yüzbaşı ve teğmenin ayrı ayrı ifadelerine başvuruldu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Fakat daha sonra, Hava Kuvvetleri Genel Sekreterliği’ndeki yetkililer tarafından yapılan yazılı bir açıklamayla; ağız değiştirilerek, Pilotların gördüklerinin balon veya kuş sürüsü olabileceği yönünde açıklama yapılmış ve kamuoyu bu konuda yanıltılmaya çalışılmıştır ![]() ![]() ![]() Birleşmiş Milletler Haberalma Özgürlüğü Kanunu ve İnsan Hakları Beyannamesi gereğince, kamuoyunun bilgisine saygılarımızla sunarız ![]() ![]() ![]() ![]() S: Evet, 2 F-5 ‘le havalandık Hami Yüksel ve ben ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() H:Yani Türk Hava sahasına izinsiz bir cisim, bir araç girdiğini, bu cismin ne olduğunu teşhis etmeniz için sizi avcı uçaklarla görevlendirdiler ![]() ![]() S: Evet, 20 bin fite tırmandık ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Daha önce, Hava Kuvvetleri Merzifon’dayken önlemiş olduğum Meteoroloji balonları vardı, 2 defa önlemiştim bu balonlardan ![]() ![]() Merkezden devam edin yaklaşmaya dediler, cisme doğru yaklaşırken, cisim aniden sola ve yukarı o kadar süratli bir şekilde dönüş yaptı ve yükseldi ki, bunu gözle bile takip etmek imkansızdı! H: O zaman anladınız, cismin balon olamayacağını ![]() ![]() ![]() S: O anda cismin balon olmasının imkansız olduğunu anladım, balon değil bu dedim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() H: Hava şartları nasıldı acaba? S: Hava, havacılık tabirine göre tamamen “clear” yani çok net, açık bir havaydı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() H: Daha fazla yükselemiyor uçağınız? S: 45 bin fitin üzerinde görev yapamaz hale geliyor uçak ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() H: Yani yaptığı manevralar bizim teknolojimizle yapılabilecek manevralar değil ![]() ![]() S: Kesinlikle değil! Yıl 1968 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() H: Duydular tabii sizi Merkezden ![]() ![]() S: Evet, telsizden, operasyon merkezinden görevli subay; “ kesinlikle ateş edilmeyecek, emirdir bu!” dedi ![]() ![]() Üsse döndüğümüz zamanda, Türkiye’deki tüm hava meydanlarına alarm verilmişti ![]() H:Demek birçok radar skoplarında cismi tespit ettiler ve konuşmalarınızda duyuldu ![]() ![]() Kaynak |
![]() |
![]() |
|