![]() |
Kendinizi Aldatmayın |
![]() |
![]() |
#1 |
mate
|
![]() Kendinizi AldatmayınHep merak etmişimdir ![]() Eşlerine karşı sevgilerinin bittiğini neden bir sevgili bulduktan sonra anlıyorlar? Bu dürüstlük mü? Unutmayın, sevgiler kendiliğinden bitmez, bitirilir ![]() ![]() Neyse olayları çarpıtmayayım ![]() ![]() Ayrılıklar acı verse de, bazen ne yazık ki kaçınılmazdırlar ![]() Bana göre, aldatmayı mazur gösterebilecek hiç ama hiçbir neden kabul edilemez ![]() İnsanlar, kendilerine karşı bile dürüst davranamıyorlar ![]() ne yazık ki kolay olan aldatmayı ve bunun için de binlerce bahane üretmeyi tercih ediyorlar ![]() Ünlüler arasından bazı “aldatan” örnekleri basından takip edebildiğimiz gibi, bunları kendi çevrelerimizde de yeterli miktarda görmemiz mümkün ![]() Yazdıklarımın ana konusu aldatmak gibi görünüyorsa da, aslında bahsetmek istediğim asıl konu dürüstlük! Bu dürüst olmayan yetişkinleri biz yetiştiriyoruz yani anneler ve babalar kah eğitimimizle kah davranışlarımızla ![]() Ben siz evleneceklere, geleceğin anne ve babalarına seslenmek istiyorum ![]() Gelin sesli düşünelim; çocuklarınıza küçüklükten itibaren yalan söylememeyi, kandırmamayı, ne olursa olsun hep dürüst olmayı öğütleyin ![]() Peki bu yeterli mi? Onları gereksiz yere korkutup küçük yalanlara itmeyin ![]() Hatta davranışlarınızla örnek olup onlara veya bir başkasına yalan söylemeyin ![]() ![]() Arkadaşlar, derken sevgililer ediniyorlar, hatta bazıları aynı anda birden fazlasını ediniyor ![]() Bence “Erkek adam dediğin böyle yapar” ilkesini unutmalı, onlara bunun etik olmadığını anlatmalısınız ![]() Aile değerlerinizi koruyabilmek yani şerefli, ahlaklı, haysiyetli bir yaşam sürebilmek için onlara dürüstlüğün önemini vurgulamalısınız ![]() Bunlar toplumumuz için yeni değerler değil, zaten hep varolan fakat zaman zaman sanki önemsenmiyormuş gibi gösterilenler ![]() Hepiniz sıkı sıkıya bu değerlere sahip cıkıp, geleceğin ebeveynleri olarak işinizi doğru yapabilirseniz, inanın ki tüm gelecek nesiller kendilerini daha az aldatırlar… BİLGE TEVER |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
bukettt
|
![]() çok doğru sevgim bitti demeye cesaret edmiyorlar ama aldatmaya cesaret ediyorlar peki sonra noluyor tır carpmış kedi gibi kıvranıp duruyorlar ![]() ![]() ![]() ![]() teşekürelr ![]() |
![]() |
![]() |
|