![]() |
Sevme Sanatı-Eric Fromm... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sevme Sanatı-Eric Fromm...( ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sevgi konusununda öğrenilebilecek bir şey olmadığı sanısını doğuran ikinci önerme de sevginin bir yeti sorunu değil, bir nesne sorunu sanılmasıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ( ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ( ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ( ![]() ![]() ![]() ![]() ( ![]() ![]() ![]() ![]() ( ![]() ![]() ![]() ![]() ( ![]() ![]() ![]() ![]() ( ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sevgi bir etkinliktir; edilgen bir olay değildir; bir şeyin içinde olmaktır, bir şeye kapılmak değildir ![]() ![]() ( ![]() ![]() ![]() ![]() ( ![]() ![]() ![]() ![]() ( ![]() ![]() ![]() ![]() Sevgi yalnız belli bir insana bağlılık değildir; bir tutumdur; kişinin yalnız bir sevgi nesnesine değil, bütünüyle dünyaya bağlılığını gösteren bir kişilik yapısıdır ![]() ![]() ( ![]() ![]() ![]() ![]() ( ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sevgi; iki insanın birbirlerine varlıklarının özünden bağlanması, dolayısıyla herbirinin de kendisini varlığının özünden tanıması durumunda doğabilir ancak ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sevme Sanatı-Eric Fromm...ben bu işi beceremiyorum ama öğüt verebilirim Mühendis Sevgilisi Olanlara Altın Öğütler ?- Mühendis sevgili genel olarak muhaliftir ![]() - Mühendis sevgiliye ispat edemeyeceğiniz iddialarla gitmeyin, üzülürsünüz ![]() - Mühendis sevgili siz gözünün önünde bir halt yemedikçe kıskanmayacaktır, boşuna kıskandırmaya uğraşmayın ![]() - Mühendis sevgili ile tartışırken kullanılmaması gereken kelimeler; "hissediyorum, öyle gibi geldi, bence öyle, içime doğdu, " - Mühendis sevgili çiçek alsın istiyorsanız "Bana çiçek al" demeyin, "Bana yarın bir buket gül getir ve köşedeki çiçekçiden al" diyin ![]() - Mühendis sevgilinizi arkadaşlarınızla tanıştırıp bir anda kaynaşmalarını beklemeyin ![]() - Mühendis sevgilinizin üniversiteden tanıştığı, küfürleşerek konuştuğu, saatlerce anlamadığınız kelimelerle bezenmiş ders muhabbetleri yaptığı birtakım arkadaşları olacaktır ![]() ![]() ![]() ![]() - Mühendis sevgilinize kavga anında peşinizde koşup köpek olması için "Seni artık sevmiyorum "demeyin ![]() ![]() - Güzel kız görünce bakacaktır, kızmayın, kötü bir niyeti yok, sadece tanımadığı bir türü inceliyor ![]() - Ve son olarak, Mühendis bir sevgiliniz varsa ve "Seni Seviyorum" diyorsa, kıymetini bilin, adamı kaçırmayın ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sevme Sanatı-Eric Fromm...bir mühendise öğütler 1: herşeye plan ve proje olarak bakmayı unut şevkat gibi duyguları benliğine sığdırki sende sev 2: bir sevgi sözcüğü bin bina eder bi insan yüreeğinde 3: bu işi beceremiyorum bina dikeyim plan çizeyim deme bir sevgi bir betonarme sorusundan çok daha basittir 4: gözlerine ışık koy o ışıkla yaşa yoksa gözlerindeki karanlık kalbine iner sen sadece plan yapar deveboynu lambalara kalırsın 5: bi projeyi nasıl seviyorsan sevgilinde öyle sev 6: sevgilin sana ilgi gösterir merak etme problemli tiplersinizdir genelde sevilmez sanarsınız 7: kendinize çok güvenmeyin bir kez olsun sevdiğinize güveniniz bi projenizde onada yer veriniz bunlar alıntı değildir |
![]() |
![]() |
|