Bitmeyen İsteklerimiz |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bitmeyen İsteklerimizBitmeyen İsteklerimiz Bitmeyen İsteklerimiz ve Biz Bir zamanlar dağda, kızgın güneşin altında, mermer taşlarını yontmaktan bezmiş bir mermer yontucusu varmış ![]() ![]() 'Bu hayattan bıktım artık ![]() ![]() Yontmak! Devamlı mermer yontmak![]() ![]() Öldüm artık! Üstelik bir de bu güneş, hep bu yakıcı güneş! Ah! Onun yerinde olmayı ne kadar çok isterdim, orada yükseklerde her şeye hakim olur, ışınlarımla etrafı aydınlatırdım![]() ![]() ' diye söylenir dururmuş yontucu Bir mucize eseri olarak dileği kabul olmuş ve yontucu o an güneş oluvermiş![]() Dileği kabul edildiği için çok mutluymuş Fakat tam ışınlarını etrafa yaymaya hazırlandığı sırada ışınlarının bulutlar tarafından engellendiğini fark edince![]() ![]() 'Basit bulutlar benim ışınlarımı kesecek kadar kuvvetli olduklarına göre benim güneş olmam neye yarar!' diye isyan etmiş ![]() ![]() 'Madem ki bulutlar güneşten daha kudretli bulut olmayı tercih ederim![]() ![]() ' demeye kalmadan hemenbulut olmuş ![]() ![]() Dünyanın üzerinde uçmaya başlamış, oradan oraya koşturup yağmurlar yağdırmış, fakat birdenbire ortaya çıkan rüzgar bulutları dağıtmaya yetmiş 'Ah! Rüzgar geldi beni dağıttı, demek ki en kuvvetlisi o Öyleyse ben rüzgar olmak istiyorum![]() ![]() ' diye karar değiştirmiş bu sefer![]() ![]() Ve dünyanın üzerinde esip durmuş, fırtınalar estirmiş, tayfunlar meydana getirmiş Fakatbirdenbire önünde kocaman bir duvarın ona mani olduğunu görmüş ![]() ![]() Çok yüksek ve çok sağlam bir duvar![]() ![]() Bu bir dağmış![]() ![]() 'Basit bir dağ beni durdurmaya yettiğine göre benim rüzgar olmam neye yarar ![]() ![]() ' diye düşünmüş![]() ![]() Bu sefer de dağ oluvermiş![]() ![]() Ve o anda bir şeyin ona durmadan vurduğunu hissetmiş![]() ![]() Kendinden daha güçlü olan, onu içindenoyan şey ![]() ![]() Bu, küçük bir mermer yontucusuymuş![]() ![]() ![]() ![]() alıntı |
|
|
|