İster Fısıltıyı, İster Tuğlayı Dinleyin.. |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İster Fısıltıyı, İster Tuğlayı Dinleyin..Genç ve başarılı bir iş adamı, lüks arabasıyla bir mahalleden hızlı bir şekilde geçiyordu ![]() Park etmiş arabaların arasından yola aniden çıkabilecek çocuklara dikkat ediyordu ve bir şey gördüğünü sanarak yavaşladı![]() Arabayla caddeden yavaşça geçerken hiç bir çocuk görmedi; fakat arabasının kapısına bir tuğla atıldığını fark etti![]() Aniden arabasını durdurarak tuğlanın fırlatıldığı yere geri döndü![]() Arabadan indi, orada bulunan küçük bir çocuğu tuttu ve onu park etmiş bir arabaya doğru iterek bağırmaya başladı: "Bunu neden yaptın? Sen de kimsin, ne yaptığının farkında mısın?" İyice sinirlenerek devam etti: "Bu yeni bir araba ve atmış olduğun bu tuğla bana çok pahalıya mal olacak![]() Bunu neden yaptın?" Çocuk yalvararak cevap verdi: "Lütfen efendim![]() Çok üzgünüm ama başka ne yapabilirdim bilmiyorum![]() Eğer tuğlayı fırlatmasaydım kimse durmazdı![]() " Park edilmiş arabanın arkasına işaret ederken çocuğun gözyaşları çenesine süzülüyordu![]() "Kardeşim kaldırımın kenarından yuvarlandı ve tekerlekli sandalyesinden düştü, ben onu kaldıramıyorum![]() Lütfen onu tekerlekli sandalyesine oturtmam için bana yardım eder misiniz? Benim için çok ağır![]() " Bu durumdan son derece duygulanan iş adamı, boğazında büyüyen yumruyu zar zor da olsa yutkundu Yerdeki genci kaldırarak tekerlekli sandalyeye geri oturttu![]() Mendiliyle çizik ve yaraları sildi ve gencin ciddi bir yarası olup olmadığını kontrol etti![]() Küçük çocuk genç yöneticiye dönerek "Teşekkür ederim efendim, Tanrı sizden razı olsun" dedi![]() Adam, küçük çocuğun, ağabeyini kaldırımdan evine doğru götürmesini izledi![]() ![]() Bulunduğu yerden arabasına geri dönmesi oldukça uzun sürmüştü![]() Uzun ve yavaş bir yürüyüştü![]() ![]() Genç iş adamı, kapıyı hiç tamir ettirmedi ![]() Kapıda oluşan çöküğü, hayatını birinin kendisine tuğla atmasını gerektirecek kadar hızlı yaşamaması gerektiğini hatırlatması için öylece bıraktı![]() ![]() Tanrı, ruhunuza fısıldar ve kalbinize konuşur ![]() Bazen, dinleyecek kadar zamanınız olmadığında ise, size bir tuğla fırlatılır![]() İster fısıltıyı, ister tuğlayı dinleyin![]() Tercihi siz yapın![]() ![]() |
|
|
|