Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Üniversiteler & Kampüsler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
amerikan, girne, üniversitesi

Girne Amerikan Üniversitesi

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Girne Amerikan Üniversitesi

Sloganı: "Size En Yakın Amerikan Üniversitesi"
Kuruluş yılı: 1985
Eğitim dili: İngilizceTürüVakıf
Rektörü: Prof Dr Nilgün Sarp
Yeri: Girne, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti
Internet sitesi: gauedutr

Girne Amerikan Üniversitesi, 1985'te Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde kurulmuş olan özel bir üniversitedir

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ), 1985 yılında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ilk özel üniversitesi olarak Girne’de kuruldu Güvenli ve huzurlu ortamıyla Girne, tarihi ve kültürel birikimini doğanın tüm güzellikleriyle özdeşleştirmiş bir sahil beldesi 25 Kuruluş Yılını kutlamaya hazırlanan GAÜ, sağladığı kaliteli eğitimi ile kısa zamanda yalnızca KKTC’de değil, Amerikan ve Avrupa üniversiteleri ile oluşturduğu global kampüslerle, dünya üniversiteleri arasında çağdaş, dinamik ve yenilikçi bir üniversite olarak yerini almıştır

Okulun misyonu, düşüncelerini açıkça savunabilecek, kendine güvenen, geleceğe yön verecek, liderlik vasıflarıyla donatılmış mezunlar yetiştirmek Girne Amerikan Üniversitesi bu hedefine ulaşabilmek için ders programlarında, öğretim yöntemlerinde, öğretim üyelerinde ve öğretim yerinde daima kaliteyi hedeflemektedir Girne Amerikan Üniversitesi’nde dokuz araştırma laboratuvarı, sekiz bilgisayar ve altı eğitim laboratuarı, üniversitenin tekno kampüs altyapısını oluşturma programında en yeni teknolojik donanımı ile öğrencilere hizmet veriyor

GAÜ, Uluslararası Bilim Kurulu’nun (EDUNIVERSAL) üniversitelerin akademik işbirliklerinin,uluslararası akreditasyon ve üyeliklerinin, fakülte ve öğretim üyelerinin bilimsel yayınları ve akademik kalitenin esas alınması sonucu yaptığı değerlendirmede, dünyada en iyi ve en önemli ilk bin, Türkiye’de ilk beş üniversite arasında yer alıyor

Akademik Programlar

Meslek Yüksekokulu

Bankacılık ve Sigortacılık
Bilgisayar Programcılığı
Bilgisayar Operatörlüğü
Elektronik Teknolojisi
Halkla İlişkiler ve Tanıtım
İşletme Yönetimi
Kozmetik Teknolojisi
Muhasebe ve Vergi Uygulamaları
Pazarlama
Ağırlama Hizmetleri

Beşeri Bilimler Fakültesi

İngiliz Dili ve Edebiyatı
Mütercim-Tercümanlık (İngilizce)
Psikoloji

Eğitim Fakültesi

Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği
İngilizce Öğretmenliği
Okul Öncesi Öğretmenliği
Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık
Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği
Türkçe Öğretmenliği

İletişim Fakültesi

Basın ve Yayın
Halkla İlişkiler
Radyo, Sinema ve Televizyon

İşletme ve Ekonomi Fakültesi

Bankacılık ve Finansman
Ekonomi
İşletme
Muhasebe
Pazarlama
Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi
Uluslararası İlişkiler
Uluslararası İşletmecilik
Yönetim Bilişim Sistemleri

Mühendislik Fakültesi

Bilgisayar Mühendisliği
Elektrik-Elektronik Mühendisliği
Endüstri Mühendisliği

Mimarlık , Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi

Mimarlık
İç Mimarlık
Grafik Tasarım

Denizcilik ve Ulaştırma Yüksekokulu

Ulaştırma ve Lojistik

Su Ürünleri Yüksekokulu

Su Ürünleri Mühendisliği

Uygulamalı Sosyal Bilimler Yüksekokulu

Konaklama ve Turizm İşletmeciliği

Hemşirelik Yüksekokulu

Hemşirelik

Spor Yüksekokulu

Rekreasyon Yönetimi
Spor Yönetimi
Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği

Yüksek Lisans Programları

İşletme Yönetimi(MBA), Uluslararsı İşletme Yönetimi(MBA, Finansal Yönetim(MBA), Pazarlama(MBA), Ekonomi(MSc), Yönetim Bilişim Sistemleri(MBA), Uluslararsı İlişkiler(MSc), Basın-Yayın(MSc), Halkla İlişkiler(MSc), Turizm ve Konaklama İşletmeciliği(MSc), Uluslararsı İşletme Hukuku(IBLM), Hukuk(LLM), Endüstri Mühendisliği(MSc), Bilgisayar Mühendisliği(MSc), Elektrik Elektronik Mühendisliği(MSc), Mimarlık(MA), İç Mimarlık (MA), Yapı Yönetimi (MSc), Türk Dili ve Edebiyatı Öğretimi (MA), İngiliz Dili Öğretimi (ELT - MA), Matematik Öğretmenliği (MA), Eğitim Yönetimi ve Denetimi (MA) *, Eğitimde Program Geliştirme ve Öğretim (MA), Ortaöğretim Alan Öğretmenliği (MA) (Tezsiz) *, Sosyal Psikoloji (MSc), Bilgisayar ve Öğretim Teknojileri Eğitimi (MA) (Tezsiz), Sağlık Kurumları Yönetimi (MSc), Danışmanlık Psikolojisi (MSc), Toplumsal Cinsiyet Çalışmaları (MSc) *, Avrupa Birliği Çalışmaları (MSE) *

Doktora Programları

İşletme Yönetimi, Yönetim Bilişim Sistemleri, Turizm ve Konaklama İşletmeciliği, Eğitim Bilimleri, İletişim Yönetimi, Yapı Yönetimi, Pazarlama

Çift diploma fırsatı

GAÜ, Amerika ve İngiltere’deki üniversitelerle gerçekleştirdiğiakademik işbirliği çerçevesinde belirli programlarda çift diplomaimkânı sunuyor Ayrıca, 2009 yılı itibariyle, İngiltere’nin Canterbury bölgesinde açılan yeni kampüsüyle, Uluslararası alanda yepyeni bir sayfa açan GAÜ, Çağdaş eğitim sistemine ışık tutacak yenilikleröneren, alternatifler üreten; kısaca sistemin ardından giden değil,sistemin lokomotifliğini yapan bir eğitim anlayışıyla, siz sevgili gençleri geleceğinize davet ediyor

1,800 Öğrenciye Burs

Üniversitemize sınav sonucuna göre yerleşen 1,800 öğrenciye, 2009-2010 akademik yılı kayıtları için ÖSYM tarafından %50 burs imkanı sunulmaktadır Sözkonusu burs , Özel Yetenek Sınav Sonucuna göre Üniversitemize gelecek olan öğrencileri de kapsamaktadır

Akademik Burslar

Work team (çalışma) bursları: Öğrenciler, Üniversitemizin ilgili birimlerinde burs karşılığı çalışabilirler Başvurular her akademik yılın başında kabul edilir

Yüksek Şeref Bursları

GAÜ’de kayıtlı olduğu programda, en az iki dönem eğitim almış öğrenciler arasında, o dönem için kayıt yaptırdığı bütün derslerden başarılı olmuş ve en az 350 CGPA (Genel Not Ortalaması) elde etmiş öğrenciler yararlanabilirler

Harç İndirimleri

Öğretmen Çocuğu İndirimleri %20
Kardeş ve Eş İndirimleri %20
GAÜ Spor Kulüpleri Bursları %20-100
Türk Silahlı Kuvvetleri %50
TC Büyükelçiliği mensupları ve çocukları %50

Üniversiteye ait yurtlar ve kapasiteleri

Girne Amerikan Üniversitesi, öğrencilerinin büyük bir bölümüne uygun fiyat ve koşullarda mükemmel yurt olanakları sunuyor Farklı ihtiyaçlara göre birkaç alternatif yurt olanaklarımız vardır Üniversiteye gelmeden önce ihtiyacınız olan odayı önceden seçmeniz gerekmektedir Bu, Kıbrıs’a vardığınızda doğru yere yerleşmeniz açısından çok önemlidir Yerleştirme Ofisimiz size doğru yer bulmanızda yardımcı olacaktır Üniversitemize yeni kayıt yapan öğrencilerin birinci akademik yıllında yurtlarda kalmaları, şehire ve Üniversiteye adaptasyonlarını kolaylaştıracaktır Yurtlarda ulaşım üniversite servisleri ile sağlanmaktadır

Odalarda; masa, sandalye, mini buzdolabı, televizyon, klima mevcuttur Her odanın banyo ve tuvaleti ayrıdır Orta mutfak, çamaşırhane, çalışma odası bulunmaktadır İnternet ve her odada telefon mevcuttur Yurtta; jeneratör, 24 saat sıcak su bulunmakla birlikte temizlik, güvenlik ve teknik hizmetleri verilmektedir

GAÜ G Bennett Court Kız Öğrenci Yurdu

Üniversiteye yakın Karaoğlanoğlu bölgesinde, üniversite kampüsüne 5 dakikalık yürüyüş mesafendedir Odalar ikişer kişiliktir ve toplam kapasite 200’dür

GAÜ Üniver-City Complex Erkek Öğrenci Yurdu

Üniversiteye yakın Karmi bölgesindedir Ulaşım üniversite servislerimizle sağlanmaktadır Yurdun odaları isteğe göre tek ve ikişer kişilik olarak düzenlenmiş olup, toplam kapasite 600’dür

GAÜ Bilgi Köyü Kız Yurdu

Üniversitenin şehir içindeki kız yurdudur Okulla mesafesi yaklaşık olarak 10 dkdır Odalar 2’şer veya 4’er kişiliktir Toplam yurt kapasitesi 400 kişidir

Sosyal imkanları

•Sosyal ve Akademik Kulüpler:
•Folklor
•Tiyatro ve Edebiyat
•Turizm, Gezi ve Dağcılık
•Bilişim Teknolojisi
•Müzik
•Gazetecilik ve Basın Yayın
•GAÜ Akut
•Radyo ve TV
•Moda Tasarım
•Sinema/Video
•Çevre Kulübü
•Dans Kulübü
•Arkeoloji
•Fotoğrafçılık
•Tarih
•Spor Kulüpleri:
•Basketbol
•Hentbol
•Tenis
•Voleybol
•Satranç
•Tekvando
•Dalgıçlık kulübü
•Binicilik
•Kriket
•Atletizm
•Darts
•Masa Tenisi
•Yüzme
•Judo
•Karate
•Bilardo
•Eskrim
•Rugby
•Güreş

Diğer Faaliyetler

•Akademik Yıl Açılış Şenlikleri
•Bahar Şenlikleri
•GAÜ FM / GAÜ TV
•Öğrenci Birliği (Student Union)
•Akademik seminer ve konferanslar

Spor Tesisleri

2 tenis kortu
1 basketbol sahası
Spor kompleksi (yeni halı futbol sahası vb)
Kapalı Spor Salonu (Fitness Center)
Yarı-Olimpik Yüzme Havuzu
Camelot Beach Club
100 m2’lik Dans Stüdyoları

Ar-Ge Projeleri

Üniversitemizin , 2 yıl önce açılışını TC Başbakanı Sayın Tayyip Erdoğan’ın yaptığı Techno Park binasında; gerek kendi akademisyenlerimiz gerekse kampüs dışı kuruluşlar araştırma yapma olasılığına sahiptirler

Sağlık Hizmetleri

Kampüs içerisinde doktoru ve hemşiresi ile öğrenci ve personele hizmet veren bir sağlık merkezi bulunmaktadır

Mezunlarımızın iş imkanları

21 yıldır mezun veren üniversitemiz mezunları Asya’dan Avrupa’ya, Amerika’dan Afrika’ya bir çok kıta ülkelerinde, önemli yerlerde görev almaktadırlarBir Amerikan Üniversitesi’den ingilizce dil avantajı ile mezun olmaları, öğrencilerimizin bu kıtalardaki iş alanlarında tercih edilme sebeplerinden biridir

VİKİPEDİ

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com