Çağ Üniversitesi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çağ Üniversitesi![]() Kuruluş tarihi: 1997 Tip: Vakıf üniversitesi Rektör: Prof Dr Yener GülmezKonum: Mersin, Türkiye Adres: Yenice/Tarsus/Mersin Renk: Mavi beyaz Website: http://www cag edu tr/Çağ Üniversitesi, Bayboğan Eğitim Vakfı tarafından 1997'de Mersin'de kurulmuş vakıf üniversitesi Akdeniz Bölgesi'ndeki ilk vakıf üniversitesidir![]() Üniversite, Mersin il sınırları içinde olmasına karşın; Adana'ya 20, Mersin'e ise 35 kilometre uzaklıktadır Üniversite Tarsus'un Yenice beldesinde bulunmaktadır 210 000 metrekare alan üzerine kurulan üniversitenin kuzeyinde Toros Dağları, güneyinde ise Akdeniz bulunmaktadır Üniversitede 3 fakülte meslek yüksek okulu ve sosyal bilimler enstitüsü bulunmaktadır Üniversitenin 2500 dolayında öğrencisi vardır Ayrıca üniversitenin öğretim dili ingilizcedir (Hukuk fakültesi ve meslek yüksek okulu hariç) Üniversite seçmeli olarak 2 yabancı dil olanağı sunmaktadır Öğrenciler ve öğretim görevlileri için ücretsiz servis olanağı vardır![]() Fakülteler
Dr Haluk Korkmazyürek)[*]Uluslararası Finans Bölümü (Bölüm Başkanı: Prof Dr H Çetin BEDESTENCİ)[*]Uluslararası İlişkiler Bölümü (Bölüm Başkanı: Prof Dr Esat ARSLAN)[*]Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü (Bölüm Başkanı: Yard Doç Dr İsmail GÜNEŞ)[*]İşletme Bölümü(Bölüm Başkanı : Prof Dr Mustafa MAZLUM)[*]Uluslararası Ticaret Bölümü (Bölüm Başkanı: Doç Dr Soner ÖĞÜT)
Doç Dr Erol Kahraman)[*]İngiliz Dili ve Edebiyatı (Bölüm Başkanı: Yard Doç Dr Tijen TÜRELİ)[*]Matematik - Bilgisayar Bölümü (Bölüm Başkanı: Prof Dr Mehmet Emin ÖZEL)
|
|
|
|